روش سئو: پژوهشگران قصد دارند با طراحی و ابداع ربات های پرستار، مراقبت از سالمندان مبتلا به فراموشی را به یك كار ساده تبدیل كنند.
به گزارش روش سئو به نقل از ایسنا و به نقل از دیجیتال ترندز، هم اكنون ربات های بسیاری برای كمك به افراد سالمند ابداع می شوند كه انواع گوناگون همچون دستیارهای هوشمند خانگی و ربات های پرستار را در بر می گیرند. این ربات ها می توانند كاربران سالمند خودرا به فعالیت وادارند، مراقب آنها باشند و یا آنها را از خواب بیدار كنند. بعضی از این ربات ها حتی برای مشاوره دادن به كاربران نیز مناسب هستند و می توانند راه هایی مانند تماشای تلویزیون و یا ورزش كردن را برای سرگرمی آنها پیشنهاد دهند.
این ربات ها می توانند یك چاره مثبت و كارآمد برای مراقبت از سالمندان باشند و احساس تنهایی را در آنها از بین ببرند. شاید تبلیغات بسیاری در مورد ربات های پرستار دیده باشیم اما بسیاری و پژوهشگران و شركت ها اهتمام دارند كه واقعاً چنین ربات هایی را برای كمك به سالمندان طراحی نمایند. شاید این ایده در ابتدا كمی ترسناك به نظر برسد اما نتایج آن واقعاً امیدواركننده هستند.
پیشرفت ربات های اجتماعی
دلیل تمایل بیش از پیش مردم به ربات های پرستار، عجیب نیست. ربات ها با پیشرفت بیش از پیش و داشتن قابلیت های بیشتر برای تعامل گفتاری و فیزیكی با انسان، كارایی های جدیدی از خود نشان می دهند. مراقبت از سالمندانی كه به بیماری های عصبی مانند فراموشی گرفتار هستند، یكی از كاربردهای قابل توجه این ربات ها به حساب می آید. این كاربرد، به خصوص در جوامعی كه میزان تولد در آنها پایین است، بسیار مورد توجه خواهد بود. عجیب نیست كه خیلی از ربات های پرستار، در چین ابداع می شوند و خیلی از پژوهش های حوزه رباتیك نیز در این كشور صورت می گیرد برای اینكه جمعیت جوان چین، به اندازه كافی نیست و امكان مراقبت از همه سالمندان توسط نیروی جوان وجود ندارد.
نتیجه ابتكاراتی كه در حوزه علم رباتیك صورت می گیرند، ابداع ربات های كارآمدی است كه برای كمك به سالمندان طراحی شده اند. بااینكه این ربات ها نمی توانند از عهده وظایف فیزیكی مانند آماده كردن غذا یا برداشتن اجسام برآیند اما می توانند كاربر را از نظر احساسی حمایت كنند. یكی از این ربات ها، رباتی موسوم به “پارو” (Paro) است كه به یك فوك شباهت دارد و می تواند با ردیابی صدای كاربر، او را پیدا و ارتباط چشمی خودرا با او حفظ كند. این ربات، توانایی لامسه و واكنش نشان دادن را نیز دارد.
پارو، اولین نمونه از ربات های نوع خود به حساب می آید اما بطور قطع آخرین آنها نیست. این ربات با قیمت حدود ۶۴۰۰ دلار به بازار عرضه شده كه برای بیشتر مردم، بسیار بالاست اما نمونه های ارزان تری هم وجود دارند. سگ رباتیك موسوم به “تام بوت” (Tombot)، یكی از این ربات هاست.
شاید ربات هایی مانند پارو و تام بوت، تفاوت چندانی با ربات های دیگر نداشته باشند اما یكی از دلیلهای محبوبیت آنها این است كه می توانند از عهده تعامل با انسان و ارتباط اجتماعی برآیند. تعامل با این ربات ها می تواند به بهبود احساس افسردگی و انفعال كاربران سالمند كمك نماید تا بتوانند ارتباط اجتماعی بهتری داشته باشند.
این ربات ها می توانند به افراد مبتلا به فراموشی نیز كمك كنند تا احساس خونسردی و آرامش خودرا به دست آورند. پژوهشی كه اخیراً درباره تعامل با ربات های پرستار انجام شد، ربات پارو توانست به یك زن مبتلا به فراموشی متوسط كه با هیچكس صحبت نمی كرد كمك نماید تا علاوه بر شروع صحبت، به پرورش و مراقبت از حیوانات بپردازد.
كمك كردن به پرستاران
ربات ها می توانند علاوه بر بیماران، برای كسانی كه از آنها مراقبت می كنند نیز سودمند باشند. این ربات ها با انجام دادن برخی كارهای فیزیكی می توانند به صرفه جویی در هزینه و انرژی كمك كنند تا بدین ترتیب پرستاران و مراقبان بیمار بتوانند تعامل بیشتری با او داشته باشند. این قابلیت ربات ها می تواند نیازهای روحی پرستارانی كه مجبور به مراقبت از بیماران مبتلا به فراموشی هستند نیز تا حدودی تامین كند.
“لورال ریك”(Laurel Riek)، استادیار علوم كامپیوتر و مهندسی “دانشگاه كالیفرنیا، سن دیه گو”(UCSD) در اینباره اظهار داشت: معمولاً كسانی كه مراقبت از بیماران مبتلا به فراموشی را به عهده دارند هم به سطح بالایی از مشكلات فیزیكی، شناختی و روحی گرفتار می شوند برای اینكه این افراد به خاطر مراقبت زیاد از بیماران، خودرا نادیده می گیرند. شاید فناوری بتواند راهی برای حمایت روحی و عاطفی پرستاران عرضه نماید.
ریك و گروهش، شش ماه را صرف كار با اعضای خانواده، مددكاران اجتماعی و پرستاران بیماران مبتلا به فراموشی كردند تا بتوانند راهی برای پاسخ به نیازهای روحی آنها پیدا كنند. این گروه پژوهشی در قسمتی از كار خود، ربات هایی را برای كمك به پرستاران طراحی كردند. پژوهش آنها می تواند كارایی ربات های پرستار را در مراقبت از بیماران و پرستاران آنها مشخص نماید.
ریك اضافه كرد: نكته جالب پژوهش ما این بود كه پرستاران، ربات ها را مانند وسیله ای برای برقراری لحظات شاد میان خود و بیماران تحت مراقبت می دیدند. جالب تر اینكه پرستاران تلاش كردند ربات های خودرا از نظر ظاهری و رفتاری طراحی نمایند. آنها برای مراقبت از بیماران مبتلا به فراموشی كه در مراحل ابتدایی بیماری قرار داشتند، ربات هایی را می خواستند كه به بهبود روابط میان آنها و بیماران كمك كنند اما برای بیمارانی كه در مراحل پیشرفته فراموشی قرار داشتند، ربات هایی را ترجیح دادند كه بتوانند آنها را در برقراری تعامل با بیماران یاری دهند.
پروژه هایی از این دست می توانند بینش های گسترده ای را در مورد نقش ربات ها در این گونه تعامل ها عرضه كنند.
ریك افزود: ما هم اكنون تلاش می نماییم ربات های پیشرفته ای ارائه دهیم كه برمبنای طراحی پرستاران ساخته شده اند. هدف ما این است كه ربات های پرستار را از مرحله آزمایشی به مرحله اجرایی برسانیم و به خانه ها وارد نماییم.
منبع: روش سئو