به گزارش روش سئو حال كه آخرین آزمایش مهم كپسول ˮدراگونˮ با موفقیت انجام شده، ˮایلان ماسكˮ بنیانگذار شركت ˮاسپیس ایكسˮ اعلام نمود كه پرتاب سرنشین دار این كپسول در سه ماهه دوم سالجاری صورت خواهد گرفت.
به گزارش روش سئو به نقل از ایسنا و به نقل از انگجت، شركت “اسپیس ایكس” روز گذشته موفق شد سامانه لغو پرتاب كپسول “دراگون” را با موفقیت آزمایش كند.
این شركت از قبل گفته بود كه اگر این آزمایش با موفقیت صورت گیرد، اسپیس ایكس یك گام به پرتاب سرنشین دار “دراگون” نزدیك تر می شود.
بدین سان “ایلان ماسك” زمان دقیق تری را برای انجام این مأموریت عنوان نمود و در كنفرانس مطبوعاتی بعد از پرتاب دراگون اظهار داشت: مأموریت “سرنشین دار” كپسول “دراگون” به سمت “ایستگاه فضایی بین المللی” احیانا در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۰ میلادی صورت خواهد گرفت كه احیانا بین ماه های آوریل تا ژوئن باشد.
البته این در شرایطی است كه شركت اسپیس ایكس در ابتدا با اطمینان بسیار عنوان كرده بود كه بخش های سخت افزاری این مأموریت برای سه ماهه نخست سالجاری آماده می شود كه به احتمال زیاد زمان آن ماه فوریه است.
اصولا برنامه ریزی های زمانی پروازهای فضایی با كمی نگرانی عنوان می شود. چونكه عوامل مختلفی در انجام آنها دخالت دارد.
همانطور كه در ابتدا قرار بود كپسول “دراگون” شنبه به فضا پرتاب شود ولی انجام آن یك روز به تعویق افتاد و به روز گذشته موكول شد.
البته این نكته هم غیرقابل انكار است كه در اغلب موارد “ایلان ماسك” در اعلام زمان بندی های مأموریت های فضایی خوشبین است.
“ایلان ماسك” و “جیم برایدنستاین” رئیس ناسا گفته اند: این مأموریت سرنشین دار كه “دمو-۲”(Demo-۲) نام دارد، زمانی كه صورت گیرد، لحظه ای به یادماندنی را برای پروازهای فضایی و آمریكا رقم خواهد زد.
هم اكنون یكی از چالش های آمریكا و ناسا كمبود ناوگان برای پروازهای فضایی از سال ۲۰۱۱ میلادی است. چونكه تا آن زمان پروازهای مداری با استفاده شاتل فضایی انجام می شد كه در سال ۲۰۱۰ میلادی بازنشسته شد.
از آن زمان تابحال فضانوردان ناسا از راه فضاپیمای روسی “سایوز”(Soyuz) و موشك های این كشور به سمت “ایستگاه فضایی بین المللی” می روند.
در این راستا ناسا به شركت های خصوصی فضایی آمریكایی همچون “اسپیس ایكس” تكیه كرده كه این موقعیت را به نفع آمریكایی ها تغییر دهند. به صورت ویژه كپسول “دراگون” شركت “اسپیس ایكس” و “استارلاینر” شركت “بوئینگ” كه به اعزام انسان به سمت “ایستگاه فضایی بین المللی” خواهند پرداخت.
در سال ۲۰۱۴ میلادی این دو شركت موفق شدند بودجه ای را برای انجام این مأموریت و تكمیل فضاپیماهای خود دریافت نمایند.