روش سئو: یك مطالعه جدید، مسیرهایی را كه بوسیله آن وجود یا عدم وجود بوهای خاص می تواند موجب روشن و خاموش شدن ذخیره چربی در روده شود را شناسایی كرده است.
به گزارش روش سئو به نقل از ایسنا و به نقل از نیو اطلس، یك گروه تحقیقاتی از دانشكده پزشكی “بایلور”(Baylor) كه چگونگی كاركرد اعصاب بویایی در تنظیم سوخت و ساز چربی در كرم های الگانس را ردیابی كردند، می گوید: سیگنال های حس بویایی می توانند مكانیسم های ذخیره چربی را بدون تأثیر در اشتها یا عادت های غذایی، خاموش یا روشن كنند.
كرم ها به سبب سادگی سیستم های بویایی شان انتخاب شدند. كرم های الگانس(elegans) تنها سه جفت نورون بویایی دارند و از تلفیقی از آنها برای تشخیص طیف اندكی از بوها كه برای آنها مفید می باشد، استفاده می نمایند.
سیستم بویایی انسان از لحاظ ساختاری مشابه این كرم ها اما بسیار پیچیده تر است، چونكه انسان بین ۱۰ تا ۲۰ میلیون نورون گیرنده بویایی دارد و می تواند بین رایحه های بسیار وسیع تری تمایز قائل شود.
این گروه تحقیقاتی به سرپرستی دكتر “آیزه سنا متلو”، از تحریك نوری اپتوژنیك برای فعال سازی نورون های بویایی مستقل در كرم ها بهره برد و اثرات آنرا بوسیله مدارهای عصبی انتخابی به مسیرهای عصبی كه ذخیره چربی را در روده كنترل می كنند، ردیابی كردند.
این كرم های تحریك شده در كنار گروهی از كرم های دست نخورده قرار داده شدند و مشاهده شد كه تفاوت مدلول داری در میزان غذا خوردن، میزان حركت یا دفع آنها به وجود نیامده است، اما میزان چربی در روده آنها تغییر نمود و نشان داد كه وجود یا عدم وجود بوهای خاص، قدرت كنترل متابولیسم چربی را در كرم ها دارد.
دكتر “منگ وانگ” استاد ژنتیك مولكولی و ژنتیك انسان در بایلور اظهار داشت: بااینكه تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، اما ممكنست رایحه های خاص موجب تغییر در متابولیسم چربی و در نتیجه كاهش وزن شوند. این نشان میدهد ما ممكنست مجبور باشیم نه مراقب آنچه می خوریم، بلكه مراقب آنچه بو می نماییم، باشیم.
“موتلو” اظهار داشت: تحقیقات ما همین طور به مكانیسم احتمالی ارتباط بین بیماری های عصبی مانند آلزایمر و چاقی اشاره دارد، چونكه ممكنست تخریب اعصاب بویایی سبب جلوگیری از ارسال پیام های مهم به روده شود.
این مطالعه در مجله Nature Communications انتشار یافته است.
منبع: روش سئو