هر كروناویروس طی ۲۴ ساعت ۹۰۰ ویروس جدید تولید می كند

روش سئو: خراسان رضوی نتایج تحقیقات جدید در نشریه لانست نشان میدهد كه یك ذره ویروس سارس- كووید- دو در ۲۴ ساعت، حدودا ۳۰ ذره ویروسی جدید تولید می كند؛ این ۳۰ ذره جدید می تواند ۳۰ سلول دیگر را آلوده كند و در ۲۴ ساعت یا بیشتر ۹۰۰ ذره جدید تولید شود.
به نقل از مدیکال اکسپرس، تصور کنید، فردی در صورت شما عطسه کند، از این طریق، شما ۱۰۰۰ ذره ویروس را استنشاق می کنید. پس از یک دور تکثیر، شما ۳۰ هزار ذره دارید و سپس در دور بعد به ۹۰۰ هزار ذره خواهد رسید.
پژوهشگران دریافتند که استفاده از ماسک می تواند باتوجه به دوز ویروسی که وارد بدن می شود، در مقابل بیماری کووید- ۱۹ ایمنی ایجاد کند. افراد آلوده به ویروس سارس- کووید- دو که موجب ایجاد بیماری کووید- ۱۹ می شوند، می توانند بوسیله صحبت، آواز، سرفه، عطسه یا تنفس ویروس را گسترش دهند.
دانشمندان اعتقاد دارند که ماسک های صورت با کاهش انتشار ویروس، می تواند به حفاظت از افراد در مقابل فرد آلوده کمک نماید. هم اکنون، ماسک صورت در خیلی از کشورها و شهرهای جهان، برای محدود کردن شیوع بیماری کووید- ۱۹ الزامی شده است.
پژوهشگران اظهار کردند: علاوه بر استفاده از ماسک، نحوه استفاده از آن نیز مهم می باشد، برای اینکه عدم تماس با ماسک و پوشاندن کامل بینی و دهان باید موردتوجه قرار گیرد تا استفاده از آنرا بی تاثیر نکند. بااینکه پوشش های صورت، بطور کامل مانعی برای مبتلاشدن به بیماری کووید- ۱۹ نخواهد بود، اما عاملی برای کاهش تعداد ذرات ویروسی است که استنشاق می نماییم و به عبارتی دوز ویروس را می کاهد.
دانشمندان اعتقاد دارند که دوز ویروس کمتر، می تواند عاملی برای کاهش شدت بیماری در افراد شود. درواقع، در مواردی که استفاده از پوشش ماسک به صورت همگانی انجام می شود، خیلی از موارد مبتلاشدن در رابطه با بیماری کووید- ۱۹، اغلب بدون علامت هستند.
پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا در مجله نیو اینگلند این نظریه را مطرح نمودند که آیا دوز ویروسی کمتر می تواند در ایجاد ایمنی در مقابل بعضی از بیماری ها کمک کند؟ البته این نظریه هنوز ثابت نشده است.

برمبنای شواهد از ویروس های دیگر و آزمایش های حیوانی، اینکه چه اندازه به ویروس آلوده باشیم، می تواند بعنوان عامل اصلی برای تعیین میزان بیماری افراد باشد. تصور کنید، دستگیره ای را لمس کنید که ویروس بر روی آن باشد و سپس بینی خودرا لمس کرده و ویروس را استنشاق کنید.
هنگامی که سیستم ایمنی بدن، ویروس را تشخیص دهد، باید ویروس را کنترل کند تا تکثیر آن متوقف شود و این کار به سه روش انجام می شود:
به سلول ها، فرمان داده می شود که چگونه تکثیر ویروس را مختل کنند.
ساخت آنتی بادی هایی که ویروس را شناسایی و خنثی کنند تا از آلودگی بیشتر سلول ها جلوگیری شود.
ساخت سلول های تی(T) که بطور خاص، سلول های آلوده به ویروس را از بین ببرند.
مرحله اول، نسبتا سریع تر است، ایجاد آنتی بادی و سلول های تی(T) چند روز یا چند هفته ممکنست به طول انجامد. در همین حال، ویروس، بارها و بارها تکثیر می شود، بنابراین، دوز اولیه ویروس تعیین می کند که چه مقدار از بدن آلوده شده است. هرچه ویروس بیشتر باشد، پاسخ ایمنی برای کنترل آن بیشتر است و این پاسخ ایمنی است که درواقع، علائمی مانند تب به وجود می آورد.
پژوهشگران دریافتند که در عفونت بدون علامت، سیستم ایمنی بدن، احیانا موفق شده ویروس را به سرعت کنترل کند، بنابراین، پاسخ ایمنی کمتری ایجادشده است و هیچ علائمی مشاهده نخواهد شد.
پژوهشگران افزودند: موارد شدید بیماری کووید- ۱۹، امکان دارد، نتیجه واکنش بیش ازاندازه سیستم ایمنی بدن باشد.
بعدازاینکه عفونت از بین رفت، در صورت آلودگی مجدد، بعضی از سلول های ایمنی در بدن هستند و این ها سلول های بی (B)هستند که آنتی بادی های اختصاصی سارس- کووید- دو و سلول های تی تولید می کنند و سلول های آلوده به ویروس را از بین می برند. از این طریق، ما سیستم ایمنی بدن را فریب می دهیم تا بدون اینکه آلوده شوند، سلول های خاص سارس- کووید- دو را تولید کنند.
با عنایت به این که ماسک های صورت، تعداد اندکی از ذرات ویروسی را امکان دارد، عبور دهند، افراد مبتلا به عفونت های بدون علامت می شوند و می توانند برای محافظت از آنها در مقابل عفونت های بعدی سارس- کووید- دو کافی باشند.
بنابراین، اگر در شرایطی هستیم که آمار مبتلاشدن و شیوع بیماری در جامعه زیاد است و رعایت فاصله فیزیکی قابل کنترل نیست، استفاده از ماسک می تواند عاملی برای کمک به افراد در طولانی مدت باشد.
البته این نتایج امیدبخش، نیازمند بررسی بیشتر است، برای اینکه هنوز معین نیست که آیا عفونت بدون علامت، می تواند ایمنی کافی در مقابل عفونت های آینده ایجاد کند یا خیر.
دوز ویروسی، احیانا تنها یکی از عوامل تعیین کننده برای مبتلاشدن فرد به بیماری کووید- ۱۹ است و عوامل دیگری مانند سن، جنس و سایر شرایط زمینه ای نیز موثر هستند.
درنهایت، با موارد مبتلاشدن به عفونت های بدون علامت نیز، هنوز نمی دانیم که اثرات طولانی مدت بیماری کووید- ۱۹ چیست و بهتر است در صورت امکان، از مبتلاشدن به این بیماری خودداری شود.
بااین وجود، این موارد می توانند برای ادامه روند استفاده از ماسک موثر باشند. ازآنجاکه خیلی از موارد مبتلاشدن به بیماری کووید- ۱۹ بدون علامت هستند، ویروس به آسانی از فرد بدون علامت منتقل می شود و بنا بر این است که استفاده از ماسک برای افراد بعنوان مسئولیت شمرده می شود.

منبع: