به گزارش روش سئو به رغم از سرگیری آزمایشات واكسن كرونای شركت ˮآسترازنكاˮ و دانشگاه ˮآكسفوردˮ(كه به علت بروز بیماری در یكی از داوطلبان متوقف شده بود) در بیشتر كشورها، این آزمایشها در آمریكا همچنان متوقف است.
به گزارش روش سئو به نقل از ایسنا و به نقل از تلگراف، شرکت “آسترازنکا” چندی قبل اظهار داشت که آزمایشات جهانی همچون آزمایشات بزرگ مرحله آخر این شرکت برای آزمایش واکسنی که توسعه داده به علت بیمار شدن غیرقابل توجیه یک شرکت کننده در مطالعه، متوقف شده است. این واکسن با کمک محققان دانشگاه “آکسفورد” ساخته شده است.
حالا آزمایش این واکسن در انگلستان، برزیل، هند و آفریقای جنوبی مجدداً شروع شده است اما در آمریکا همچنان متوقف است.
آزمایشات انسانی واکسن کروناویروس دانشگاه “آکسفورد” و شرکت “آسترازنکا” به علت نگرانی های موجود از بروز عوارض جانبی هنوز در ایالات متحده متوقف است. آزمایشات واکسن آکسفورد بعد از آنکه دو شرکت کننده(دو خانم انگلیسی) به صورت متوالی “علائم عصبی غیرقابل توضیح” در آنها به وجود آمد، دو بار متوقف گردید.
در دومین فردی که عوارض جانبی در آن ظاهر شد، گزارش شده است که این بیماری میلیت عرضی است. میلیت عرضی یک سندرم التهابی است که بر نخاع تاثیر می گذارد و اغلب به علت عفونت های ویروسی ایجاد می شود و می تواند سبب فلج شود.
نخستین توقف، در ماه جولای، به صورت علنی اعلام نشد و بعد از مشخص شدن اینکه داوطلب مبتلا به ام. اس است(بیماری که می تواند همان واکنش عصبی را ایجاد کند) آزمایش مجدداً شروع شد. توقف دوم دو هفته پیش به صورت گسترده گزارش شد. آزمایشهای واکسن از آن زمان در انگلیس، برزیل، هند و آفریقای جنوبی مجدداً شروع شده است، اما هنوز در ایالات متحده متوقف شده است و حال آمریکایی ها موضع سخت گیرانه تری نسبت به آغاز آزمایش این واکسن در کشورشان دارند.
روز شنبه شرکت آسترازنکا اطلاعات بیشتری در مورد پروتکل های آزمایشی خود منتشر نمود اما کارشناسان آمریکایی همچنان ابراز نگرانی کردند.
دکتر “پیتر جی هوتز”(Peter Jay Hotez) ویروس شناس کالج پزشکی بیلور در هوستون، تگزاس در گفتگو با نیویورک تایمز اظهار داشت: اتفاقاتی که به تازگی به دنبال آزمایش این واکسن اتفاق افتاده، وحشتناک و غیرقابل قبول بوده است. دوست نداریم مردم آمریکا چنین دیدی نسبت به این واکسن داشته باشند.
نظرات دکتر هوتز که توسط دیگر کارشناسان آمریکایی هم مورد انعکاس قرار گرفت است توسط مقامات دولت انگلستان، همچون نهادهای نظارتی مود انتقاد قرار گرفته است چون که دکتر هوتز در بخشی از صحبت های خود اظهار کرده مقامات انگلیس در عرضه دلیل منطقی برای از سرگیری آزمایش های خود کوتاهی کرده اند.
شرکت آسترازنکا هم در پاسخ به این صحبت ها اظهار داشت: بروز واکنش در سیستم عصبی هم بسیار نادر است اما می تواند سبب ایجاد بیماری به نام نشانگان گیلن-باره شود که این نشانگاه می تواند در افراد ضعف شدید ایجاد کنند و کشنده باشد. در آزمایش فعلی، هنگامی که داوطلبان در آزمایشات[واکسن] علایم عصبی غیرقابل توجیهی همچون تغییر احساس یا ضعف اندام را بروز دادند، بررسی ایمنی انجام دادیم و در هنگام بررسی ایمنی هم مطالعه را متوقف کردیم.
سازمان غذا و داروی ایالات متحده(FDA) در اینباره اظهار نظری نکرده است اما بنابر گزارش ها اطلاعات بیشتری را در دو مورد از عوارض جانبی رخ داده توسط واکسن شرکت آسترازنکا درخواست کرده است. روز شنبه به دنبال درخواست شفافیت بیشتر، این شرکت جزئیات مربوط به پروتکل های آزمایش خود و نحوه محاسبه واکسن را منتشر نمود. آسترازنکا اظهار کرد، هدف آنها ایجاد واکسنی با ۵۰ درصد اثر بخشی (حداقل آستانه تأیید سازمان غذا و داروی ایالات متحده) است.
در سال ۱۹۷۶، یک واکسن اضطراری آنفلوانزا سبب ایجاد نشانگان گیلن–باره در ۴۵۰ نفر شد و از ۴۵ میلیون فردی که واکسینه شده بودند، ۳۰ نفر فوت کردند. نشانگان گیلن-باره عبارت است از یک بیماری التهابی نادر که دستگاه عصبی مرکزی را درگیر می کند و به سرعت باعث ضعف عضلات و بی حسی می شود. این نشانگان می تواند در تمام سنین رخ دهد اما بین ۵۰–۳۰ سالگی شایع تر است. علائم شایع آن در مراحل اولیه، ضعف عضلات دست و پا، ساعد، بازو، ساق و ران ها، شکم و قفسه سینه. ضعف عضلات در عرض ۷۲ ساعت پیشرفت می کند و امکان دارد سبب بروز مشکلات تنفسی تهدیدکننده حال بیمار شود.
نشانگان گیلن باره و میلیت عرضی از شرایط نزدیک به هم هستند و هر دو سبب التهاب نخاعی می شوند. نگرانی در میان متخصصان این است که چنین شرایطی نسبتاً نادر است، از آنجائیکه سالانه از بین ۲۵۰ هزار نفر فقط در یک نفر میلیت عرضی تشخیص داده می شود، تشخیص آن دشوار است.
دکتر “پال اوفیت”(Paul Offit) استاد دانشگاه پنسیلوانیا و عضو کمیته مشورتی سازمان غذا و داروی آمریکا در واکسن ها به نیویورک تایمز اظهار داشت که معلوم نیست چگونه آسترازنکا یا تنظیم کننده های انگلیس تشخیص دادند که واکنش عصبی دوم گزارش شده مربوط به واکسن نبوده ست.
در انگیس این واکسن بر روی حدود هشت هزار داوطلب آزمایش شده است.”مارک اسلیفکا”(Mark Slifka) متخصص واکسن دانشگاه علوم و بهداشت اورگان اظهار داشت: اگر عوارضی در دو داوطلب این واکسن مشاهده شده است به نظر می آید الگوی این واکسن خطرناک می باشد. اگر عوارض در یک داوطلب دیگر(داوطلب سومی) هم مشاهده شود امکان دارد در کل کار این واکسن خاتمه یابد.
منبع: روش سئو