ذات الریه ناشی از كووید-۱۹ مثل آتش سوزی پخش می شود

روش سئو: باکتری ها و ویروس هایی مانند آنفولانزا که موجب بیماری ذات الریه می شوند می توانند در عرض چند ساعت در تمام ریه پخش شوند. در بخش مراقبت های ویژه این باکتری یا ویروس ها به وسیله ی آنتی بیوتیک و سیستم ایمنی بدن طی چند روز اول مهار می شوند اما پژوهشگران ˮموسسه ی پزشکی نورث وسترنˮ(Northwestern Medicine) در مقاله ای که ۱۱ ژانویه در ˮنیچرˮ منتشر نمودند می گویند، ذات الریه ای که کووید-۱۹ به وجود می آورد متفاوت می باشد.
به گزارش روش سئو به نقل از ایسنا و به نقل از ساینس دیلی، کووید-۱۹ بجای آن که به سرعت تمام بخش های ریه را درگیر کند در چند نقطه مستقر می شود. سپس با بهره گیری از سلول های ایمنی ریه در طول چند روز تا چند هفته مانند آتش سوزی های گوناگون در بخش های مختلف یک جنگل، در تمام ریه پخش می شود.
همانطور که عفونت به آرامی در ریه پخش می شود لطمه هایی برجا می گذارد و موجب ایجاد تب، افت فشار خون، لطمه به کلیه ها، مغز، قلب و سایر اعضای بدن می شود.
نویسندگان این مقاله می گویند: عوارض بیشتر کووید-۱۹ در مقایسه با سایر ذات الریه ها ممکنست به سبب طولانی تر بودن مدت بیماری باشد و ربطی به شدت آن ندارد.
این نخستین مطالعه ای است که در آن دانشمندان سلول های ایمنی ریه های بیماران مبتلا به کووید-۱۹ را به صورت سیستماتیک تجزیه و تحلیل کرده و آنها را با سلول های بیماران مبتلا به ذات الریه ناشی از سایر ویروس ها و باکتری ها مقایسه کرده اند.
آزمایش دارویی برای درمان موارد تازه کشف شده در ذات الریه ناشی از کووید-۱۹
برطبق نتیجه ی این بررسی ها دانشمندان اهداف جدیدی برای درمان سارس-کوو-۲ و کاهش لطمه آن پیدا کردند. این اهداف سلول های ایمنی بدن هستند یعنی ماکروفاژها و سلول های T
این تحقیقات نشان می دهد ماکروفاژها که برای محافظت از ریه استفاده می شوند می توانند توسط سارس-کوو-۲ آلوده شده و به گسترش عفونت در ریه کمک کنند.
موسسه نورث وسترن در اوایل سال ۲۰۲۱ یک داروی آزمایشی برای درمان این مساله در بیماران ذات الریه ناشی از کووید-۱۹ آزمایش خواهدنمود. دارویی که آزمایش می شود پاسخ التهابی این سلول های ایمنی را متوقف می کند. بدین سبب روند ترمیم ریه لطمه دیده ممکن خواهد شد.
هدف تبدیل کووید-۱۹ به یک سرماخوردگی سخت است
دکتر اسکات بودینجر(Scott Budinger) از نویسندگان مقاله و رئیس بخش بیماریهای ریوی در دانشگاه نورث وسترن می گوید: هدف ما کاهش شدت بیماری کوید-۱۹ است طوری که مشابه یک سرماخوردگی سخت باشد.
دکتر ریچارد ووندرینک(Richard Wunderink) از نویسندگان ارشد مقاله و استاد بیماریهای ریوی می گوید: این تلاش ها واقعا کار بزرگی در تحقیقات کووید-۱۹ است.
بعید است کووید-۱۹ بطور کامل ناپدید شود
دکتر بن سینگر (Ben Singer) از نویسندگان مقاله و استاد بیماریهای ریوی می گوید: بعید است کووید-۱۹ از بین برود، حتی اگر خیلی از مردم واکسینه شوند. همانطور که آنفولانزا نیز از بین نرفت.
سینگر می گوید: هم اکنون، پژوهشگران در دانشگاه نورث وسترن و جاهای دیگر مکانیسم هایی را پیش بینی می کنند که این ویروس مبتنی بر RNA، که به سرعت جهش می یابد، بتواند از واکسن های فعلی فرار کند. این مطالعه به ما کمک می نماید تا درمان هایی برای کاهش شدت کووید-۱۹ در مبتلایان ایجاد نماییم.
مرگ و میر مبتلایان به ذات الریه ناشی از کووید-۱۹ که از دستگاه تنفسی(ونتیلاتور) استفاده می نمایند کمتر از مبتلایان به سایر انواع ذات الریه است
بر طبق این مطالعات درگیری شدید تمام بخش های ریه احتمال مرگ را بالا می برد و این مساله در افراد با ذات الریه معمولی وجود دارد اما آن دسته که گرفتار ذات الریه ناشی از کووید-۱۹ هستند بااینکه مدت بیماری طولانی تری را تجربه می کنند اما التهاب ریه هایشان کمتر است.
بودینجر می گوید: اگر بیماری افراد مبتلا به کووید-۱۹ مدیریت شود و سیستم بهداشت و درمان تحت فشار نباشد می توان بیماران را درمان کرد. این افراد بسیار بیمار هستند و مدت زمان زیادی طول می کشد تا بهبود یابند اما اگر به اندازه ی کافی تخت و کادر درمان داشته باشید می توانید مرگ و میر را به ۲۰ درصد رسانده و حفظ کنید. اما زمانی که سازمان های بهداشتی تحت فشار بیش از اندازه باشند این رقم می تواند دو برابر شده و به ۴۰ درصد برسد.
دانشمندان برای انجام این تحقیقات مایع ریوی ۸۶ مبتلا به کووید-۱۹ که از دستگاه ونتیلاتور استفاده می کردند را مورد بررسی دقیق و با وضوح بالا قرار دادند و نتایج را با مایع ریوی ۲۵۶ بیمار مبتلا به نوع دیگری از ذات الریه مقایسه کردند. این افراد نیز از دستگاه ونتیلاتور استفاده می کردند. به سبب موارد امنیتی تنها تعداد معدودی از افراد در سراسر جهان بررسی های مربوط به پاسخ ایمنی افراد مبتلا به کووید-۱۹ را انجام دادند که در نتیجه عامل کشنده بیماری یافت نشد.
دانشمندان دانشگاه نورث وسترن سال ها در حال مطالعه ذات الریه بودند و آماده برای تحقیقات کووید
تحقیقات انجام شده در این دانشگاه منحصر به فرد است برای اینکه واندرینک(Wunderink) و همکارانش قبل از شروع این همه گیری سال ها در حال مطالعه ی ذات الریه بودند. در نتیجه هنگامی که همه گیری کووید-۱۹ شروع شد، آنها آماده ی گردآوری مایع ریوی بیماران به شکلی بی خطر و سیستماتیک بودند تا آنرا با نمونه هایی که قبل از این از بیماران با ذات الریه معمول جمع آوری شده بود مقایسه کنند. این تحقیقات به آنها کمک کرد تا نشان دهند که ذات الریه ناشی از کووید-۱۹ متفاوت از دیگر ذات الریه هاست و از آن مهم تر توانستند تفاوت آنرا پیدا کنند.
دانشمندان سلول ها را از مایع ریه بیماران گرفتند و RNA و پروتئین هایی که سلول ها بیان می کنند را بررسی کردند و این مساله به آنها کمک کرد تا بفهمند چگونه سلول های ایمنی التهاب را هدایت می کنند.
دکتر الکساندر میشارین(Alexander Misharin) از نویسندگان این مقاله و استاد بیماریهای ریوی می گوید: این میزان از وضوح بدون نمونه برداری مستقیم از مایع ریوی امکان پذیر نبود.
ماهیت پیچیده این مطالعه، که در آن نمونه هایی از بیماران با پیشرفته ترین فناوری های موجود در آزمایشگاه های فوق پیشرفته دانشگاه نورث وسترن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت، به تلاش هماهنگ بیش از ۱۰۰ محقق نیاز داشت.

منبع: