رئیس دانشگاه امیركبیر : ابررایانه سیمرغ اردیبهشت ۱۴۰۰ به بهره برداری می رسد

به گزارش روش سئو رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار داشت: ابررایانه ایرانی سیمرغ اردیبهشت ۱۴۰۰ به بهره برداری می رسد.

سید احمد معتمدی در گفتگو با خبرنگار مهر، در مورد ساخت ابررایانه سیمرغ اظهار داشت: از آنجائیکه داشتن ابررایانه جزو شاخصهای قدرت نرم در کشورها به حساب می آید، ابررایانه سیمرغ در ایران مراحل ساخت خویش را پشت سر می گذارد.
وی ضمن اشاره به اینکه دانشگاه صنعتی امیرکبیر با سرمایه گذاری و نظارت پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در این پروژه همکاری دارند، اضافه کرد: دانشگاه امیرکبیر پیش از این بزرگترین ابررایانه کشور را در سال ۹۰ به سفارش معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور ساخته بود که تا به امروز هم در حال خدمات رسانی است و در ادامه آن، ساخت ابررایانه سیمرغ در دستور کار این دانشگاه قرار گرفت.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطرنشان کرد: هدف از ساخت این ابررایانه این است که زیرساخت های لازم را برای عرضه خدمات در حوزه علوم، مهندسی فناوری و … فراهم سازد؛ همینطور این ابررایانه در صنعت انیمیشن و بازی های کامپیوتری هم به کار می آید.
معتمدی افزود: با ساخت این ابررایانه زیرساخت های لازم برای پردازش در حوزه هوش مصنوعی به وجود خواهد آمد و این پروژه در مسائلی مانند کلان داده ها و اینترنت اشیا کاربردهای خوبی دارد.
وی با بیان اینکه این ابررایانه اردیبهشت ماه سال آینده به بهره برداری می رسد، بیان نمود: تجهیزات و قطعات این ابررایانه، خارجی هستند که در دنیا توسط یکی دو شرکت ایجاد می شود اما ارزش این پروژه به قطعات آن نیست بلکه به طراحی سیستمی آن است که محققان و پژوهشگران دانشگاه امیرکبیر موفق به دستیابی آن شده اند. حدود ۲۰ نفر از دانش آموختگان دانشگاه، هیأت علمی، متخصصان و دانشجویان در این پروژه مشارکت می کنند.
به گزارش روش سئو به نقل از مهر، معاون پژوهش و توسعه ارتباطات علمی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات پیش از این گفته بود؛ ارتقا جایگاه جهانی کشور و افزایش سهم تولید و صادرات محصولات و خدمات دانش بنیان (بند ۱ الزامات شبکه ملی اطلاعات) و گسترش ظرفیت و ایجاد امکانات لازم جهت شکل گیری اقتصادی عرضه خدمات بومی و محتوای اسلامی- ایرانی (بند ۴ ماده ۴-۲ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی) مهم ترین اهداف پروژه مذکور است.

منبع: