به گزارش روش سئو محققان ˮدانشگاه زوریخˮ در مطالعه اخیرشان با استفاده از نورون های مصنوعی موفق به ساخت دستگاهی کوچک و کم مصرف شده اند که قادر به رمزگشایی امواج مغزی است.
به گزارش روش سئو به نقل از ایسنا و به نقل از تی ان، این تراشه از داده های ثبت شده حاصل از امواج مغزی بیماران مبتلا به صرع برای شناسایی مناطقی از مغز که سبب حملات صرعی می شود، استفاده می نماید.
الگوریتم های شبکه عصبی فعلی نتایج قابل ملاحظه ای ایجاد می کنند که به حل تعداد زیادی از مشکلات کمک می نماید. با این وجود دستگاههای الکترونیکی مورد استفاده برای اجرای این الگوریتم ها به پردازش زیادی نیاز دارند. این سیستم های هوش مصنوعی در هنگام پردازش اطلاعات حسی یا تعاملات با محیط در زمان حال، به سادگی نمی توانند با مغز واقعی رقابت کنند.
اما مهندسی نورومورفیک یک رویکرد نویدبخش است که کاستی های ارتباط بین هوش مصنوعی و طبیعی را پر می کند. محققان دانشگاه زوریخ از این رویکرد برای توسعه تراشه ای مبتنی بر فناوری نورومورفیک بهره برده اند که با اطمینان و دقت علامت های زیستی پیچیده را تشخیص می دهد. دانشمندان توانستند با استفاده از این تکنولوژی نوسانات فرکانس بالا(HFO) را اندازه گیری کنند. این امواج خاص با روش ایکاگ(iEEG) اندازه گیری شده اند.
محققان ابتدا الگوریتمی را طراحی کردند که با شبیه سازی شبکه عصبی طبیعی مغز، نوسانات فرکانس بالا یک شبکه عصبی کوچک معروف به شبکه عصبی اسپایکی(SNN) را تشخیص می دهد. مرحله دوم شامل اجرای شبکه عصبی اسپایکی در یک سخت افزار به اندازه ناخن است که سیگنال های عصبی را با استفاده از الکترودها دریافت می کند و برخلاف کامپیوتر های معمولی، خیلی کم مصرف است. این سبب می شود محاسبات با وضوح زمانی بسیار بالا، بدون اتکا به اینترنت یا رایانش ابری صورت گیرد.
“جیاکومو ایندیوری”(Giacomo Indiveri) محقق این مطالعه اظهار داشت: این فناوری به ما این امکان را می دهد تا الگوهای پراکندگی سیگنال های بیولوژیکی را در زمان حال تشخیص دهیم.
هدف طولانی مدت محققان تولید دستگاهی برای نظارت بر صرع است که می تواند در خارج از بیمارستان هم مورد استفاده قرار گیرد و علاوه بر آن تجزیه و تحلیل سیگنال های تعداد زیادی الکترود را طی چند هفته یا چند ماه امکان پذیر می کند.