پژوهشگران ˮدانشگاه هریوت-واتˮ اسکاتلند در مطالعه اخیرشان موفق به توسعه یک سگ رباتیک چهار پای پیشرفته شده اند. این ربات به متخصصان کمک می نماید تا بفهمند چگونه انسان هایی که در محیط های خطرناک مانند سکوهای نفتی و پالایشگاه ها کار می کنند، قابل پشتیبانی هستند.
به گزارش روش سئو به نقل از ایسنا و به نقل از اسکای، این ربات ۶۰ هزار پوندی مجهز به فناوری “تله اگزیستنس”(telexistance) توسط دانشمندان اسکاتلندی تولید شده و با بهره گیری از دستگاه هایی مانند میکروفن و دوربین برای پخش صدا و فیلم، انسان ها را قادر می سازد بدون حضور در محیط های گفته شده از شرایط آنجا با خبر شوند.
دانشمندان قصد دارند با بهره گیری از این سخت افزار راجع به چگونگی کمک ربات ها به انسان در محیط های خطرناک تحقیقاتی انجام دهند. اعتقاد بر این است که این ربات در نوع خود نخستین ربات چهار پا در اسکاتلند که چنین قابلیت هایی را دارد است. این ربات شباهت هایی به ربات “Spot” که توسط شرکت “بوستون دینامیکس”(Boston Dynamics) تولید شده، دارد.
پروفسور “یوان پتیلوت”(Yvan Petillot) استاد رباتیک و سیستم های خودکار این دانشگاه اظهار داشت: مجهز کردن این ربات به فناوری “تله اگزیستنس”(حضور ویدئویی) به مفهوم انجام آزمایش های مختلف است. ما می توانیم آزمایش نماییم که چگونه این ربات می تواند به افرادی که در محیط های خطرناک همچون سکوهای نفتی و گاز و پالایشگاه های نفت کار می کنند کمک و پشتیبانی کند.
در عملیات جستجو و نجات یا حوادث، ربات های مجهز به سنسورهای ما می توانند علایم حیاتی مصدوم را کنترل کرده و تصاویر و صداها را به بیمارستان منتقل کنند و به پزشکان اجازه دهند در همان زمان مشاوره داده و در مورد ایمن بودن قابلیت حرکت دادن بیمار تصمیم بگیرند.