رکورد طولانی ترین مبتلاشدن به کووید-۱۹ شکسته شد!

روش سئو: زنی که سرطان را شکست داده بود به نوع جدید کروناویروس مبتلا شد و رکورد طولانی ترین مبتلاشدن به کووید-۱۹ را شکست.
به گزارش روش سئو به نقل از ایسنا و به نقل از لایوساینس، این زن ۴۷ ساله در بهار سال ۲۰۲۰ به سبب مبتلاشدن به کووید-۱۹ در موسسه ملی سلامت در مریلند بستری شد. عفونت او به مدت ۳۳۵ روز با تست های مثبت، علایم طولانی مدت و دستگاه اکسیژن در خانه ادامه یافت.
نویسندگان این مقاله که تحقیقات شان بصورت پیش چاپ در مجله ی “medRxiv” انتشار یافته است گزارش دادند که بر طبق آزمایش های این فرد، سطح ویروس در بدن وی بعد از ابتلای اولیه کم شده و به سختی قابل تشخیص بود اما در ماه مارس سال ۲۰۲۱ سطح ویروس در بدن او بار دیگر افزایش پیدا کرد. پژوهشگران ژنوم نمونه های اولیه ویروس که در بدن او یافت شده بود را با نمونه های جدید مقایسه کردند و دریافتند که این ویروس، نوع مشابهی است. به بیان دیگر، این بیمار باردیگر به کووید-۱۹ مبتلا نشده بود بلکه بیماری او به مدت حدودا یک سال ادامه یافته بود.
به گزارش “ساینس مگزین”(Science Magazine)، بنظر می رسد علت باقی ماندن ویروس در بدن این بیمار برای مدتی طولانی، ضعف سیستم ایمنی در نتیجه ی درمان لنفوم باشد که نوعی سرطان در سیستم ایمنی است.
این بیمار سه سال قبل با درمان “سلول تی کایمریک” (CAR T-cell) با موفقیت درمان شده بود اما سیستم ایمنی او به سبب از میان رفتن بیشتر سلول های B که سازنده آنتی بادی هستند ضعیف شده بود.
چنین مواردی به ندرت در بیمارانی با نقص ایمنی مشاهده می شود. برای مثال بیماری با سرطان خون به مدت ۷۰ روز مبتلا به کووید-۱۹ بود و مردی در بریتانیا برای مدت ۱۰ ماه به کووید-۱۹ مبتلا بود.
پژوهشگران در نمونه های کروناویروس این بیمار که مبتلا به سرطان لنفوم بوده است دو جهش حذفی یافتند که یکی از آنها در ژن های کد کننده پروتئین سنبله ویروس و دیگری در خارج از پروتئین سنبله بود. چنین مواردی نادر هستند اما می توانند موجب به وجود آمدن جهش های جدید شوند برای اینکه ویروس زمان بیشتری برای تکامل در اختیار دارد. این بیمار در نهایت درمان شد و از ماه آوریل تا حالا تست های وی منفی بوده است.

منبع: