دو فضانورد مأموریت شنژو-۱۳ نخستین پیاده روی فضایی خویش را صبح امروز دوشنبه انجام دادند و طی آن ˮوانگ یاپینگˮ فضانورد زن ۴۱ ساله چینی به اولین زن فضانورد چینی که راهپیمایی فضایی انجام داد، تبدیل شد.
به گزارش روش سئو به نقل از ایسنا و به نقل از چاینادیلی، طی این پیاده روی “ژای زیگنگ” و “وانگ یاپینگ” به خارج از ایستگاه فضایی چین معروف به تیانگونگ رفتند. این پیاده روی فضایی در ساعت ۶: ۵۱ پس از ظهر روز یکشنبه و زمانی که “ژای زیگنگ” دریچه را باز کرد، شروع شد. آژانس فضایی سرنشین دار چین در اطلاعیه ای اظهار داشت که این پیاده روی فضایی در ساعت ۱: ۱۶ صبح به پایان رسید.
این پیاده روی فضایی شش ساعت و نیم به طول انجامید و فضانوردان طی آن قطعات جدیدی را بر روی بازوی رباتیک ایستگاه فضایی چین نصب کردند و از آن برای تمرین مانورهای پیاده روی فضایی استفاده کردند. سپس فضانوردان به بررسی قابلیت های بازوی رباتیک و سازگاری آن با نیازهای فضانوردان، ایمنی و عملکرد دستگاههای پشتیبانی پرداختند. آژانس فضایی سرنشین دار چین اظهار داشت که فضانوردان قبل از انجام این عملیات هم لباس فضایی خویش را آزمایش کرده بودند. سومین فضانورد این مأموریت یعنی “ای گوانگفو” هم مسئولیت نظارت و پشتیبانی از راهپیمایی فضایی در داخل ایستگاه فضایی را بر عهده داشت.
پیش از این عملیات، تمام سه راهپیمایی فضایی قبلی چین توسط فضانوردان مرد انجام شده بود. فضاپیمای “شنژو-۱۳” سوار بر موشک “لانگ مارچ ۲ اف” در ۱۵ اکتبر از مرکز پرتاب ماهواره جیوچوان در بیابان گبی در ساعت ۱۲: ۲۳ پس از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۹: ۵۳ به وقت تهران) به فضا پرتاب شد. “شنژو-۱۳” هشت ساعت بعد از پرتاب به ماژول اصلی ایستگاه فضایی چین به نام “تیانه”(Tianhe) متصل شد. آنها مقرر است شش ماهه در ایستگاه فضایی چین بمانند و طولانی ترین مأموریت فضایی کشور را انجام دهند.
پیش از پیاده روی فضایی، فضانوردان برخی مواد مورد نیاز برای کار خویش را از فضاپیماهای باری تیانژو ۲ و تیانژو ۳ به ماژول اصلی ایستگاه فضایی به نام تیانه منتقل کرده بودند.
وانگ از اعضای مأموریت شنژو-۱۳ مادر یک دختر پنج ساله و دومین زن فضانورد چینی است که در یک پرواز فضایی شرکت کرده است. وانگ یاپینگ که در خانواده ای روستایی به دنیا آمده است، به علت مصمم بودن در میان همکارانش مشهور است. او بعد از لیو یانگ که در سال ۲۰۱۲ به فضا رفت دومین فضانورد زن چینی است که موفق به رفتن به فضا شده است.
شنژو- ۱۳ آخرین مأموریت سال جاری برای ساخت ایستگاه فضایی است. ایستگاه فضایی چین حداقل ۱۰ سال در فضا خواهد ماند، در حالیکه انتظار می رود ایستگاه فضایی بین المللی در سال ۲۰۳۰ به فعالیت خود آخر دهد. چین می خواهد تا سال ۲۰۳۰ به قدرت اصلی فضایی تبدیل گردد تا با رقبای خود همچون ایالات متحده، روسیه و آژانس فضایی اروپا همگام شود و پیشرفته ترین ایستگاه فضایی را که به دور زمین می چرخد، ایجاد کند.
منبع: روش سئو