به گزارش روش سئو محققان دانشگاه ˮکمبریجˮ بریتانیا در مطالعه اخیرشان اظهار کرده اند، سلول های زنده کشف شده در شیر مادر می تواند به پیشرفت تحقیقات آنها در زمینه سرطان پستان کمک نماید.
به گزارش روش سئو به نقل از ایسنا و به نقل از اس تی دی، سرطان پستان به شکلی سرطان گفته می شود که از بافت پستان شروع می شود. حال محققان بریتانیایی اطلاع داده اند بررسی چند سلول زنده در شیر مادر می تواند به آنها کمک شایانی در درک بهتر سرطان پستان کند.
بافت پستان پویا است و در طول زمان های مختلف مانند دوران بلوغ، بارداری، شیردهی و حتی با افزایش سن تغییر می کند. در این مقاله که یافته های آن در مجله “Nature Communications” انتشار یافت، محققان با بررسی سلول های موجود در شیر انسان، بر تغییراتی که در دوران شیردهی در بافت پستان رخ می دهد، تمرکز کردند.
این مطالعه توسط محققان موسسه تحقیقاتی “CSCI” کمبریج و دانشکده داروشناسی این دانشگاه انجام شد. دکتر “آلسیا-جین تویگر”(Alecia-Jane Twigger) رهبری این مطالعه را بر عهده داشت. طی این مطالعه محققان دریافتند که سلول های موجود در شیر که زمانی تصور می شد مرده یا درحال مرگ بودند، در واقع بسیار زنده هستند. این سلول های زنده به محققان این فرصت را می دهند که نه تنها تغییراتی را که در بافت های پستانی در طول شیردهی رخ می دهد را بررسی نمایند بلکه به توسعه درمان هایی برای تشخیص زودهنگام تر علایم اولیه این سرطان هم امیدوار شوند.
سرطان پستان، دومین سرطان بدخیم شایع بعد از سرطان ریه است و یکی از سرطان های اصلی در زنان به حساب می آید که سالانه بروز بیشتر از دو میلیون مورد ابتلای جدید را به دنبال دارد. علاوه بر این، متاستاز سرطان پستان به مغز، علت اصلی مرگ و میر ناشی از این بیماری است که نیاز فوری به اهداف درمانی جدید را برای به تاخیر انداختن یا توقف متاستاز آن نشان داده است. نشانه های این سرطان شامل توده در پستان، تغییر در شکل ظاهری، فرورفتگی های کوچک پوستی، خروج مایع از نوک پستان، نوک فرورفته پستان یا پوست قرمز و خشک(پوسته پوسته) پستان باشد.
“آلسیا-جین تویگر” دراین باره اظهار داشت: من معتقدم که با مطالعه سلول های شیر انسان، قادر به پاسخ بعضی از اساسی ترین سوالات در مورد عملکرد غدد شیری خواهیم بود. این که شیر چگونه تولید می شود یا چرا بعضی از زنان در تولید شیر گرفتار مشکل می شوند و چه راهکارهایی را میتوان برای بهبود نتایج شیردهی در زنان به کار گرفت، همچون سوالاتی است که برای رسیدن به پاسخ آنها در تلاشیم.
در این مطالعه محققان نمونه های شیر مادر چند داوطلب زن که در دوران شیردهی بودند را بررسی کردند و سپس نمونه هایی از بافت پستان چند داوطلب زن که در دوران شیردهی نبودند و تصمیم به انجام جراحی زیبایی کوچک کردن سینه ها داشتند، جمع آوری کردند. محققان با استفاده از تجزیه و تحلیل توالی آر. ان. ای تک سلولی، به بررسی و مقایسه سلول های پستانی این دو گروه پرداختند و تمایز بین غدد شیری انسان در دوران شیردهی و انسان ها در دوره غیر شیردهی را شناسایی نمودند. با جمع آوری این نمونه های اهدایی توسط زنان شیرده(نمونه هایی که حالا حاوی سلول های زنده هستند) محققان این فرصت را دارند تا سلول های پویا را به روشی غیرتهاجمی مشاهده و بررسی نمایند. این سهولت دسترسی به سلول های پستان می تواند راه را برای مطالعات بیشتر در مورد سلامت زنان در آینده هموار کند.