تاثیر کووید-۱۹ بر افراد مبتلا به سوریازیس

پژوهشگران انگلیسی در بررسی جدید خود، تاثیر کووید-۱۹ بر افراد مبتلا به یک بیماری مزمن پوستی و نگرانی آنها در مورد عوارض واکسن را مورد بررسی قرار دادند.
به گزارش روش سئو به نقل از ایسنا و به نقل از نیوز مدیکال نت، حدود ۴۰ درصد از افراد مبتلا به “پسوریازیس”(psoriasis)، به علت همه گیری کووید-۱۹، در درمان و مراقبت با تأخیر رو به رو شده اند. افراد جوان تر و متعلق به اقلیت های قومی، بیشتر تحت تاثیر این اختلال در مراقبت قرار می گیرند.
جالب اینجاست که جوان تر بودن و تعلق داشتن به یک اقلیت قومی، با مردد بودن در مورد واکسن کووید-۱۹ در بین افراد مبتلا به پسوریازیس همراه بود. افرادی که نسبت به واکسن مردد بودند، نگرانی هایی در مورد ساخت سریع واکسن و عوارض جانبی واکسن بیان نمودند و باور داشتند که واکسن امکان دارد پسوریازیس آنها را بدتر کند.
افراد مبتلا به پسوریازیس به علت استفاده مکرر از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی، بیشتر در معرض خطر مبتلا شدن به نشانه های شدید کووید-۱۹ قرار دارند. درک اختلال در مراقبت از بیماران مبتلا به پسوریازیس که ناشی از همه گیری کووید-۱۹ است و تاثیر آن بر تردید در واکسیناسیون امکان دارد به پزشکان در گفتگو با بیمارانی که نسبت به واکسن تردید دارند، کمک نماید.
پژوهشگران “دانشگاه کینگز لندن”(King’s College London) نتیجه گرفتند که شناسایی افراد محروم و رسیدگی به نگرانی های آنها در مورد واکسن کووید-۱۹، به کاهش خطرات ناشی از این بیماری همه گیر کمک می نماید.

جمع آوری و بررسی داده ها
پژوهشگران از چهارم مه سال ۲۰۲۰، یک نظرسنجی آنلاین معروف به “پسو پروتکت می”(PsoProtectMe) را برای افراد مبتلا به پسوریازیس از راه رسانه های اجتماعی، سازمان های حامی بیماران مبتلا به پسوریازیس و مراکز درمانی عرضه دادند.
پژوهشگران، پرسشنامه ای را هم در ماه مه ۲۰۲۱ عرضه دادند تا نظرات بیماران را در مورد تاثیر همه گیری کووید-۱۹ بر مراقبت از افراد مبتلا به پسوریازیس و خطرات در رابطه با سرکوبگرهای ایمنی ناشی از واکسن های کووید-۱۹ بپرسند.
پرسش ها طوری طراحی شدند که به شرکت کنندگان امکان دهند تا سطح تردید خود در مورد واکسن کووید-۱۹ را گزارش دهند و عواملی را که در این نگرانی نقش دارند، بیان کنند.

موانع بیشتر برای افراد جوان تر
در مجموع، ۸۰۲ فرد مبتلا به پسوریازیس این نظرسنجی را تکمیل کردند. پژوهشگران، پاسخ ها را از ۸۹ کشور جمع آوری کردند که ۶۹ درصد آنها از انگلستان به دست آمده بودند.
حدود ۴۰ درصد از شرکت کنندگان، اختلالاتی را در مراقبت از پسوریازیس خود گزارش کردند. افراد جوان تر با میانگین سنی ۴۴ سال، نسبت به افراد مسن تر با میانگین سنی ۵۴ سال، احتمال بیشتری برای تاخیر در درمان داشتند. اقوام غیر سفیدپوست هم دسترسی محدودی به مراقبت از پسوریازیس داشتند.
افرادی که در دسترسی به مراقبت های پسوریازیس با مشکل مواجه بودند، نشانه های شدیدتری از این بیماری داشتند.
باآنکه بیشتر شرکت کنندگان این نظرسنجی، مقادیر مشابهی از دارو را مصرف می کردند اما افرادی که درمان های سرکوب کننده سیستم ایمنی را دریافت می کردند، اختلالات بیشتری را گزارش دادند.

درک بیشتر در مورد کووید-۱۹ شدید
در بخشی از این نظرسنجی، از شرکت کنندگان پرسیده شد که چقدر نگران بیماری کووید-۱۹ هستند و چه احساسی در مورد تاثیر داروهای خود بر بهبودی دارند.
حدود ۳۲۵ نفر گزارش دادند که داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی را مصرف می کردند و بیشتر از نیمی از آنها گفتند که احساس می کنند داروها، آنها را مستعد مبتلا شدن به بیماری می کنند. علاوه بر این، ۵۶/۳ درصد گفتند که داروهای آنها بهبود یافتن از کووید-۱۹ را دشوار می کند.

نگرانی در مورد عوارض جانبی واکسن کووید-۱۹
از ۷۵۵ نفری که به پرسش های در ارتباط با واکسن کووید-۱۹ پاسخ دادند، ۸۰/۹ درصد گفتند که حداقل یک دوز واکسن دریافت کرده اند. از میان افراد واکسینه شده مبتلا به پسوریازیس، ۱۶/۲ درصد گزارش کردند که پسوریازیس آنها بعد از ایمن سازی بدتر شده است و بیشتر از نیمی از آنها گفتند که تغییرات طی دو هفته رخ داده اند.
۸/۳ درصد از افراد مبتلا به پسوریازیس، از دریافت واکسن کووید-۱۹ خودداری کرده بودند یا قصد نداشتند آنرا تزریق کنند. افراد مردد نسبت به واکسن، جوان تر بودند، شاخص توده بدنی پایین تری داشتند و مدت زمان بیماری آنها کوتاه تر بود. همچنین، احتمال کمتری برای مصرف داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی توسط آنها وجود داشت.
سه دلیل رایج برای مردد بودن در مورد تزریق واکسن، نگرانی در مورد عوارض جانبی آن، جدید بودن واکسن و ترس از بدتر شدن پسوریازیس آنها بعد از ایمن سازی بود.