روش سئو: چین می خواهد یک موشک بزرگ قابل استفاده مجدد را عرضه نماید که سوخت آن مشابه سوخت موشک ˮاستارشیپˮ است.
به گزارش روش سئو به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، یک گزارش رسانه ای حاکی از آنست که چین می خواهد به توسعه یک نوع موشک بزرگ “لانگ مارچ ۹”(Long March 9) بپردازد که بطور کامل قابل استفاده مجدد است.
لانگ مارچ ۹ از همان سوختی استفاده می نماید که موشک “استارشیپ”(Starship) شرکت “اسپیس ایکس”(SpaceX)، آنرا برای ماموریت های اعماق فضا و فرودهای انسانی ناسا روی ماه به کار می برد. این دو طرح دارای قابلیت های حمل سنگین و سوخت مشترک هستند اما ساختار آنها بسیار متفاوت می باشد. به عنوان مثال، استارشیپ هنگام فرود می تواند چرخش های هوایی را انجام دهد.
طرح جدید لانگ مارچ ۹، در یک سخنرانی عمومی به زبان چینی توسط “لانگ لیهائو”(Long Lehao)، طراح ارشد مجموعه موشک های لانگ مارچ آشکار شد. این موشک ممکنست تا سال ۲۰۳۵ پرواز کند.
دولت چین روی موشک لانگ مارچ ۹ جهت استفاده عملیاتی از آن در سال ۲۰۳۰ کار کرده که تا حد زیادی برای ساخت ایستگاه تحقیقاتی بین المللی قمری چین و روسیه است. مفهوم ارائه شده توسط این کشور، به قدری متفاوت می باشد که نوع جدید لانگ مارچ ۹ که کاملا قابل استفاده مجدد است، بصورت شایان توجهی با نسخه دیگری که سال قبل ارائه شد و فقط شامل مرحله اول قابل استفاده مجدد بود، متفاوت است.
تغییر مکرر مفاهیم نشان میدهد که برنامه های چین تا حدودی درحال تغییر کردن هستند.
موشک دو مرحله ای قابل استفاده مجدد لانگ مارچ ۹، در مرحله اول از ۲۶ موتور متالوکس استفاده می نماید و ظرفیت حمل ۱۵۰ تن بار به مدار پایین زمین، ۶۵ تن به مدار انتقالی زمین ایستا و ۵۰ تن به ماه را خواهد داشت.
چین تا به امروز بیش از ۴۰۰ ماموریت را انجام داده است که بخش عمده ای از ماموریت هایی بشمار می رود که با خانواده موشک های لانگ مارچ انجام می شوند.
معروف ترین نوع فعلی این موشک ها، مجموعه “Long March 5/5B” است که به سبب پرتاب ماموریت هایی مانند اولین ماموریت بین سیاره ای چین و ماژول “تیانه۱” (Tianhe 1) شناخته می شود.
خانواده “لانگ مارچ ۸” که دو ماموریت را در پیش دارند و همین طور به دنبال قابلیت استفاده مجدد مانند لانگ مارچ ۹ هستند، ممکنست در نهایت بتوانند مانند “فالکون ۹” (Falcon 9) اسپیس ایکس فرود بیایند اما از سوخت نفت سفید استفاده می نمایند.
طرح متالوکس پیشنهادی برای لانگ مارچ ۹، امکان پذیر خواهد بود برای اینکه “شرکت علوم فضایی و فناوری چین”(CASC) برای مدتی روی موتورهای متان کار کرده است.
این اقدام، چین را با شرکت های آمریکایی مانند اسپیس ایکس، “بلو اوریجین” (Blue Origin) و “ائتلاف پرتاب و راه اندازی” (United Launch Alliance) همسو می کند که همگی ترکیب متالوکس را برای افزایش عملکرد و مشکلات زیست محیطی کمتر دنبال می کنند.
شرکت های پرتاب تجاری چینی “لنداسپیس”(Landspace) و “آی اسپیس”(iSpace) نیز درحال توسعه پرتابگرهای متالوکس هستند و با دولت چین کار می کنند. این امر، مسیر بالقوه دیگری را جهت استفاده از متالوکس در ماموریت های چینی به وجود می آورد.
دولت چین در ماه فوریه، یک موشک دو مرحله ای را به نمایش گذاشت که با متان-اکسیژن مایع کار می کند و بنظر می رسد که با طراحی استارشیپ مطابقت دارد.
منبع: روش سئو