روش سئو: پژوهشگران آمریکایی، نوعی ژل هوشمند ابداع نموده اند که در معرض نور، تغییر شکل می دهد و به عضله مصنوعی تبدیل می شود.
به گزارش روش سئو به نقل از ایسنا و به نقل از وب سایت رسمی دانشگاه راتگرز، پژوهشگران با الهام از قابلیت تغییر رنگ پوست ماهی “سپیداج”(cuttlefish)، هشت پا و ماهی مرکب، نوعی ژل هوشمند چاپ سه بعدی ابداع نموده اند که با قرار گرفتن در معرض نور تغییر شکل می دهد و به عضله مصنوعی تبدیل می شود.
شاید بتوان از این ژل، در استتار نظامی، ساخت ربات های نرم و نمایشگرهای انعطاف پذیر بهره برد.
همین طور این گروه پژوهشی “دانشگاه راتگرز” (Rutgers University)، یک ماده کششی چاپ سه بعدی ابداع نموده اند که می تواند هنگام تغییر نور، رنگ ها را نشان دهد.
اختراع آنها باتوجه به توانایی شگفت آور سپیداج، هشت پا و ماهی های مرکب در تغییر رنگ و بافت نرم پوست آنها که به استتار و برقراری ارتباط کمک می کنند، صورت گرفته است. این توانایی توسط سلول های رنگدانه ای موسوم به “کروماتوفور” (Chromatophore) که در پوست آنها قرار دارند، به دست می آید.
“هووان لی”(Howon Lee)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: نمایشگرهای الکترونیکی، در همه جا وجود دارند و به رغم پیشرفت های چشم گیر همچون باریک تر، بزرگتر و شفاف تر شدن، با بهره گیری از مواد سفت و سختی ساخته می شوند که شکل گیری و نحوه تعامل آنها با سطوح سه بعدی را محدود می کنند.
پژوهشگران دانشگاه “راتگرز” در این پروژه، یک هیدروژل چاپ سه بعدی ابداع نموده اند که نور را احساس می کند و به دنبال آن، تغییر شکل می دهد.
پژوهشگران، یک نانوماده حساس به نور را در هیدروژل به کار گرفتند تا آنرا به عضله مصنوعی تبدیل کنند که در واکنش به تغییرات نور، منقبض می شود. ژل حساس به نور در ترکیب با ماده کششی چاپ سه بعدی، تغییر رنگ می دهد و به استتار منجر می شود.
گام های بعدی پژوهشگران، بهبود حساسیت فناوری، زمان واکنش، مقیاس پذیری، بسته بندی و دوام را شامل می شود.
این پژوهش، در مجله “ACS Applied Materials & Interfaces” به چاپ رسید.
منبع: روش سئو