كشف آنتی بیوتیك های جدید با كمك یك نرم افزار هوشمند

تعدادی از پژوهشگران ˮدانشگاه لیدنˮ هلند به تازگی در حال استفاده از هوش مصنوعی برای کشف انواع جدیدی از آنتی بیوتیک ها هستند. این نرم افزار می تواند جایگزین روش قدیمی کشت شود.
به گزارش روش سئو به نقل از ایسنا و به نقل از اینوویشین اوریجینز، در حال حاضر تعداد بی شماری از سویه های باکتریایی در حال مقاوم شدن در مقابل آنتی بیوتیک های رایج هستند. ازاین رو توسعه انواع جدیدی از آنتی بیوتیک مورد نیاز است اما روشی که دانشمندان هم اکنون برای انجام این کار از آن استفاده می نمایند دیگر قدیمی شده است. این روش جدید که توسط محققان دانشگاه “لیدن” بوجود آمده است می تواند خوشه های دی. ان. ای را در باکتری هایی که برای تولید آنتی بیوتیک مورد استفاده قرار می گیرند، پیدا کند.
کوشش برای تولید آنتی بیوتیک های جدید به امری ضروری تبدیل گشته است. این نرم افزار هوشمند با تجزیه و تحلیل باکتری ها به دانشمندان در این کار کمک می نماید. روش استاندارد یافتن آنتی بیوتیک ها با استفاده از کشت باکتری ها و قارچ هایی که تصور می شود توانایی تولید آنتی بیوتیک از آنها وجود دارد، انجام می شود. در این فرآیند محققان میکروارگانیسم ها را رشد می دهند و سپس بررسی می کنند که آیا مولکول ها می توانند باکتری ها را مهار کنند یا خیر. این نرم افزار هوشمند جایگزین این فرایند می شود.
پروفسور “گیلس ون وزل”(Gilles van Wezel) از موسسه زیست شناسی دانشگاه لیدن این تحقیق را با همکاری “مارنیک مدما”(Marnic Medema) از دانشگاه واخنینگن هلند انجام داد.
محققان این نرم افزار را که توانست ۴۲ نوع خوشه جدید که شرایط ذکر شده را داشتند پیدا کند، توسعه دادند. بعد از مدتی این ۴۲ خوشه توانستند به پروتئین هایی با فعالیت آنتی بیوتیکی تبدیل شوند. محققان یکی از خوشه ها را که بهترین شرایط را داشت، انتخاب کردند و مقدار کمی از “Pristinine”(یک آنتی بیوتیک بالقوه جدید) را از آن تولید کردند.
“پریستینین”(Pristinine) بخشی از زیر گروه لانتیپپتیدها است که خیلی از آنتی بیوتیک ها به آن تعلق دارند. اثبات مفید و کاربردی بودن پریستینین و ۴۱ خوشه دیگر هم به تحقیقات بیشتری نیاز دارند.
بودجه این پروژه توسط یک گروه هلندی به نام “تاپ سکتور کمی”(Topsector Chemie) که تحت نظر “آژانس ابتکار هلند”(Netherlands Enterprise Agency) کار می کند، تأمین شد. این پروژه و نتایج تحقیق بعنوان یک منبع علم باز در دسترس می باشد. این بدان مفهوم است که کل تحقیقات به صورت آنلاین و مجانی در دسترس می باشد و گروه های تحقیق دیگر هم می توانند آنرا مطالعه کنند.

منبع: