ستاره شناسان با ترکیب ۲۵۶ ساعت مشاهدات آسمان شمالی، نقشه ای را به وجود آورده اند که حضور ۲۵ هزارسیاهچاله کلان جرم را نشان میدهد. این دقیق ترین نقشه اجرام آسمانی در زمینه فرکانس های رادیویی بسامد پایین است.
به گزارش روش سئو به نقل از ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، این نقشه چهار درصد از نصف آسمان شمالی را پوشش می دهد. برای ایجاد این نقشه، دانشمندان از ابر کامپیوتر هایی با الگوریتم های جدید استفاده کردند که اثر یونوسفر را هر چهار ثانیه اصلاح می کند.
ستاره شناسان دانشگاه لیدن از ۵۲ ایستگاه مجهز به آنتن های آرایه بسامد پایین که در ۹ کشور اروپایی وجود دارند، استفاده کردند.
ستاره ها یا سیاه چاله ها؟
بنظر می رسد در این نقشه چندین هزار ستاره حضور دارند اما آنها سیاه چاله های کلان جرمی هستند که در کهکشان های جدا و دور قرار دارند.
“فرانچسکو د گاسپرین”(Francesco de Gasperin) رهبر تحقیقات در مورد این مطالعه اظهار داشت: این نتیجه سال ها کار بر روی داده های فوق العاده دشوار است. ما مجبور شدیم روش های جدیدی برای تبدیل سیگنال های رادیویی به تصاویر آسمانی ابداع نماییم.
“رینوت ون ویرن”(Reinout van Weeren) دیگر نویسنده این مطالعه از رصدخانه لیدن اظهار داشت: انجام مشاهدات در طول موج های طولانی رادیویی در یونوسفر اطراف زمین پیچیده است. این لایه که دارای الکترون های آزاد است مانند یک لنز ابری که در حال حرکت است، عمل می کند. این شبیه به هنگامی است که می خواهید دنیا را در صورتیکه در استخر در حال شنا کردن هستید، ببینید. وقتی به بالا نگاه می کنید، امواج روی آب استخر پرتوهای نور را منحرف کرده و منظره را تحریف می کنند.
منبع: روش سئو