با حضور وزیر ارتباطات و رئیس رسانه ملی؛ آغاز سیگنال رسانی زمینی صدا و سیما در سرتاسر کشور

به گزارش روش سئو شبکه سیگنال رسانی زمینی صدا و سیما برای پخش برنامه های رادیو و تلویزیونی در تمام نقاط کشور، توسط شرکت ارتباطات زیرساخت افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت.

به گزارش روش سئو به نقل از مهر، مراسم بهره برداری از شبکه سراسری سیگنال رسانی زمینی صدا و سیما با پوشش بیشتر از ۹۰ درصد کشور، ظهر امروز چهارشنبه با حضور عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و پیمان جبلی رئیس سازمان صدا و سیما در وزارت ارتباطات، اجرا شد.
این پروژه که با سرمایه گذاری ۲ هزار و ۸۵۰ میلیاردریالی از جانب شرکت ارتباطات زیرساخت به بهره برداری رسیده، از سال ۹۲ و در امتداد اجرای منویات مقام معظم رهبری در خصوص ضرورت قطع وابستگی به سیگنال های ماهواره ای و استقلال در پخش برنامه های رادیو و تلویزیونی در سرتاسر کشور شروع شد و بعد از اجرای فازهای مختلف، الان وارد فاز سرویس دهی شده است.
فرآیند طراحی، خرید، حمل و نصب و راه اندازی و آزمایش و بهره برداری این شبکه در ۳۹۲ ایستگاه کشور و با نصب تجهیزات در کل پهنه جغرافیایی کشور اجرا شده است.
در این مراسم حمید فتاحی مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، اجرای این پروژه را در امتداد تأکیدات مقام معظم رهبری در خصوص ضرورت حفظ استقلال در پخش سراسری و قطع وابستگی به سیگنال های ماهواره های بین المللی، عنوان نمود که حدود ۷۰ میلیون دلار سرمایه گذاری برای آن انجام شد و بیشتر از ۹۰ درصد از پهنه جغرافیایی کشور را پوشش می دهد.
وی با اشاره به این که این پروژه از سال ۹۷ و بعد از آخر عملیات و اجرای فنی پروژه، به سبب برخی موانع اجرایی و حقوقی بین دستگاهی متوقف شده بود، اضافه کرد: در آن زمان بهره برداری از این پروژه با چالش هایی مواجه گردید اما با مکاتبات انجام شده با دفتر مقام معظم رهبری و همکاری سازمان برنامه و بودجه، این چالش به سرانجام رسید و موفق شدیم در ۶ ماهه اول سال جاری با تبادل قرارداد، بهره برداری از پروژه را آغاز نماییم.
معاون وزیر ارتباطات اشاره کرد: این شبکه حدود ۲ ماه است که به صورت آزمایشی زیر بار رفته و امروز به صورت رسمی افتتاح شده است.
در این مراسم رضا علیدادی معاون فنی سازمان صدا و سیما با اشاره به این که این پروژه برای این سازمان هم ۴۲ میلیون دلار هزینه دربرداشت، اظهار داشت: در بخش های مهمی از پروژه از توان داخلی استفاده شده و از این جهت از نظر پایداری شبکه، خیالمان راحت است.
وی اضافه کرد: مطالعات ما نشان میدهد که حتی کشورهایی مانند نروژ، اسپانیا، ایتالیا، سوئد، آلمان و اتریش هم از همین شیوه فیبر برای سیگنال رسانی رادیو و تلویزیونی استفاده کردند و اتکایی به سیگنال های ماهواره ای نداشتند.
علیدادی با اشاره به تحریم هایی که مانع دریافت بعضی از برنامه های ورزشی و قطع تصویر پخش فوتبال از سیگنال های ماهواره ای در مناطق مختلف کشور می شود، اظهار داشت: گستره سیگنال رسانی زمینی در ۲۶ استان، پایداری سرویس را به همراه دارد و این شبکه، اطمینان بخشی بهتری نسبت به سیگنال های ماهواره ای، به وجود می آورد.
وی از وزارت ارتباطات خواست که بعد از بهره برداری از این پروژه، همچنان جلسات هماهنگی بین دو سازمان ادامه یابد تا پایداری سیگنال رسانی تضمین شود.

منبع: