به گزارش روش سئو پژوهشگران آمریکایی و انگلیسی در پروژه ای مشترک، به دنبال طراحی و ابداع یک سنسور ارزانقیمت و قابل حمل هستند که می تواند آلاینده ها را در مواد غذایی شناسایی کند.
به گزارش روش سئو به نقل از ایسنا، به نقل از وبسایت رسمی “دانشگاه ماساچوست در امهرست” (UMass Amherst)، یک گروه بین المللی از پژوهشگران موفق شده اند کمک هزینه ای به مبلغ ۷۵۰ هزار دلار از “موسسه ملی غذا و کشاورزی آمریکا” (NIFA) دریافت نمایند تا به ابداع و آزمایش سنسورهای زیستی قابل حمل و سریعی بپردازند که می توانند نوروویروس ها و مایکوتوکسین ها را در غذاها و محصولات کشاورزی تشخیص دهند.
“متیو مور” (Matthew Moore)، پژوهشگر ارشد این پروژه اظهار داشت: نورویروس ها عامل اصلی بیماری های ناشی از غذا در سطح جهان به شمار می روند. آنها بسیار مسری هستند و هر چند سال یک مرتبه به بروز بیماری های همه گیر منجر می شوند.
مور با “جان گیبونز” (John Gibbons)، متخصص قارچ و دکترای علوم غذایی دانشگاه ماساچوست در امهرست همکاری خواهد نمود. همچنین، این گروه پژوهشی با “مارلوئز پیترز” (Marloes Peeters)، پژوهشگر ارشد و “جیک مک کلمنتز” (Jake McClements)، پژوهشگر فوق دکتری در دانشکده مهندسی “دانشگاه نیوکاسل” (Newcastle University) انگلستان همکاری خواهند کرد.
مور افزود: انسان ها امکان دارد به خاطر غذاهای حاوی ویروس و سموم، به صورت جدی بیمار شوند. ما برای یافتن سریع و آسان این آلاینده ها، به روشی ارزان، اما مؤثر نیاز داریم که رفتن به آزمایشگاه در آن ضروری نباشد.
وی اضافه کرد: مایکوتوکسین ها، مواد سمی تولیدشده توسط قارچ ها هستند که می توانند در شرایط گرم و مرطوب، روی محصولات و مواد غذایی بخصوص خیلی از غلات، آجیل، دانه ها و ادویه جات رشد کنند. آنها یک تهدید رو به رشد برای سلامت عمومی به شمار می روند. صدمه ناشی از مایکوتوکسین ها اغلب مزمن تر است و بخصوص کلیه ها و کبد را گرفتار مشکل می کند و می تواند به بروز سرطان منجر شود. این امر باعث می شود که تشخیص زودهنگام، بیشتر از پیش مهم باشد. ما در تلاش هستیم تا با کمک این فناوری، یک سنسور ارزان، بسیار بادوام و قابل استفاده مجدد ابداع نماییم که بتواند این آلاینده ها را شناسایی کند.
دانشمندان حوزه مواد غذایی دانشگاه ماساچوست در امهرست و مهندسان دانشگاه نیوکاسل گرد هم آمدند تا یک کمک هزینه مشارکت بین المللی را از موسسه ملی غذا و کشاورزی آمریکا دریافت نمایند. مهندسان انگلیسی، پیشروهای جهانی در عرضه روش های سنجش الکتروشیمیایی مبتنی بر تولید نانوذرات پلیمری هستند.
به گفته مور، این کمک مالی می تواند یک همکاری بین المللی بی سابقه را ممکن سازد. پژوهشگران دانشگاه ماساچوست در امهرست با بازدید از آزمایشگاه پیترز در نیوکاسل، بیشتر در مورد کاربرد نانوذرات پلیمری یاد خواهند گرفت و پژوهشگران انگلیسی هم می توانند دانشی را در مورد روش های ویروس شناسی، میکروبیولوژیکی و علوم غذایی کسب کنند.
مور افزود: فناوری سنسور مبتنی بر نانوذرات پلیمری، دارای مزایای بی شماری است. این سنسور در شرایط ناملایم، بسیار پایدار و قابل حمل است. همینطور بسیار ارزان است و این مورد در آزمایش مواد غذایی مورد توجه بسیار قرار دارد.
سنجش الکتروشیمیایی مبتنی بر نانوذرات پلیمری، یک برنامه جدید و هیجان انگیز برای اهداف کشاورزی است. مور افزود: این فناوری پیش تر برای اهداف دیگری همچون بررسی وجود کروناویروس، نویدبخش بوده است و ما امیدواریم که توانایی آنرا برای شناسایی نورویروس ها و مایکوتوکسین های انسانی بیشتر مورد بررسی قرار دهیم.
منبع: howtoseo.ir