روش سئو: با گذشت حدود ۲ ماه از دستور رییس جمهور برای رسیدگی به کندی اینترنت در امتداد رسیدگی به مطالبه و گلایه مردم دراین زمینه، وضعیت این مساله همچنان تعیین تکلیف نشده است.
به گزارش روش سئو به نقل از مهر، موضوع اینترنت، کندی و در دسترس نبودن آن، چندماهی است نقل محافل و اقشار مختلف جامعه شده است. از کسب وکارها تا دانشجویان که کار و زندگی شأن به این مهم وابسته است، بهبود وضعیت اینترنت را از مسئولین کشور خواهان شده اند.
در همین راستا رییس جمهور در تاریخ ۶ تیرماه سال ۱۴۰۲ در جلسه شورای عالی فضای مجازی فرمان داد کارگروهی متشکل از مرکز ملی فضای مجازی و وزارت ارتباطات تشکیل گردد تا گلایه های مردمی درباره ی کندی اینترنت را بررسی نمایند.
رئیس جمهور در این نشست با تأکید بر اقدامات خوب انجام شده برای توسعه شبکه ملی اطلاعات و سکوهای ایرانی و گسترش زیرساخت های ارتباطی به برخی گلایه های مردمی در سفرهای استانی در ارتباط با کندی اینترنت اشاره و کارگروهی متشکل از مرکز ملی فضای مجازی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را مأمور کرد تا موضوع را بررسی و حداکثر تا یک ماه آتی نتیجه بررسی و راهکارهای رفع دغدغه های مردم را ارائه نماید.
پس از این جلسه، زمان شروع فعالیت و جزییات در مورد چگونگی تشکیل کارگروه رفع گلایه های مردمی از کندی اینترنت را از مرکز ملی فضای مجازی پیگیر شدیم و بدین ترتیب امیر خوراکیان سخنگو و معاون حقوقی و امور مجلس مرکز ملی فضای مجازی در ۱۴ تیرماه سال ۱۴۰۲ در گفتگو با خبرنگار مهر از تشکیل کارگروه و شروع فعالیت رسیدگی به وضعیت اینترنت آگاهی داد و اظهار داشت: بمنظور رسیدگی به وضعیت اینترنت، رییس جمهور کشورمان در آخرین جلسه شورای عالی فضای مجازی دستور دادند تا در کنار گزارشهایی که از توسعه شبکه و تحولات فنی در این زمینه داده می شود، کارگروهی به بررسی نگاه عموم کاربران و کسب وکارها به وضعیت اینترنت و روش استفاده از آن و کیفیتش شامل سرعت و کیفیت بپردازد و بتواند گزارشی را دراین زمینه برای شورای عالی فضای مجازی تهیه نماید که هم اکنون این کارگروه با محوریت مرکز ملی تشکیل و فعالیتش شروع شده است و امیدواریم به زودی بتوانیم بررسی ها و گزارش های لازم را دراین زمینه تهیه نماییم.
وی در ادامه درباب چگونگی بررسی وضعیت اینترنت در کارگروه اشاره کرد: ساز و کار بررسی در همان کمیته مشخص خواهد شد احیانا بصورت نظر سنجی های مستقیم و غیر مستقیم از کسب وکارها و از عموم مردم، گزارش های فنی از مراکز مرتبط در کشور در اپراتورها و وزارت ارتباطات و از طریقی که این کار گروه تشخیص دهد بطور قطع این گزارش ها تهیه می شود.
خوراکیان در ادامه درباب این که نتیجه این کارگروه چه زمان به رییس جمهور و مردم ارائه می شود اضافه کرد: زمان مشخصی در مصوبه وجود ندارد اما این کارگروه در حداقل زمان ممکن این گزارش ها را تهیه می کند و بمحض تهیه شدن در دستور شورای عالی فضای مجازی قرار می گیرد.
تمدید مهلت رییس جمهور
از آنجا که بعد از طی مهلت تعیین شده از طرف رییس جمهور، کار کارگروه نیمه تمام مانده و گزارش نهایی نشده بود، یک ماه بعد و در جلسه بعدی شورای عالی فضای مجازی که در ۳ مردادماه برگزار گردید، از طرف رییس جمهور مهلت بررسی موضوع تا یک ماه دیگر تمدید و قرار شد کارگروه بررسی کیفیت خدمات شبکه تا جلسه بعدی شورای عالی فضای مجازی به بررسی کیفی شبکه ادامه دهد.
همچنین مصوب شد کارگروه ضمن گرفتن نظرات تکمیلی متخصصین جهت حل مسائل فنی به بررسی موضوع ادامه داده و بصورت هم زمان راهکارهای عملیاتی رفع مشکلات احصا شده را طراحی و تدوین کرده و اجرای این اصلاحات نیز از طرف مسئولین دستگاه های ذی ربط شروع شود.
ضرب الاجل تمام شد؛ تکلیف اینترنت مشخص نشد
اکنون بعد از گذشت دو ماه از دستور اولیه رییس جمهور، مرکز ملی فضای مجازی و وزارت ارتباطات گزارش خودرا از بررسی وضعیت اینترنت ارائه نکرده اند. ضمن این که بنظر می رسد در تازه ترین جلسه شورای عالی فضای مجازی که سه شنبه هفته جاری انجام شد نیز گزارشی مطرح نشده و یا در صورت مطرح شدن به اطلاع عموم رسیده نشده است.
در جلسه اخیر شورای عالی فضای مجازی که به ریاست رییس جمهور برگزار گردید، بعد از بحث و بررسی درباره ی وضع کسب و کارهای اینترنتی، برای توسعه و پشتیبانی از این کسب وکارها تصمیماتی درباره ی ارائه خدمات جدید به آنها و همین طور پایداری خدمات شان برای مردم اتخاذ و قرار شد این تصمیمات با محوریت معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری پیگیری و اجرائی شود.
پیگیری های خبرنگار مهر از مرکز ملی فضای مجازی و وزارت ارتباطات دراین باره تا لحظه تهیه این گزارش بی جواب مانده است و در صورتیکه مهلت تعیین شده به پایان رسیده است، «اینترنت» همچنان تعیین تکلیف نشده و گزارشی از طرف نهادهای ذیربط ارائه و به اطلاع مردم نرسیده است.
به گزارش روش سئو به نقل از مهر، ناگفته نماند که مجلس شورای اسلامی نیز همزمان با جلسه روز گذشته شورا، موضوع وضعیت اینترنت را در دستور کار صحن علنی قرار داده بود و با دعوت از عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات این مساله را مورد بررسی قرار داد.
جزئیات گزارش کمیسیون صنایع و معادن مجلس درباره ی وضعیت اینترنت به همراه پیشنهادات و راهکاری هایی برای حل مشکلات دراین زمینه را می توانید در این لینک مشاهده کنید.