به گزارش روش سئو پژوهشگران ˮبیمارستان زنان برایامˮ (Brigham and Women؛s Hospital) به تازگی دریافته اند مصرف آب انار در دوران حاملگی می تواند از مغز نوزادانی كه خیلی آهسته در رحم رشد می كنند، محافظت كند.
به گزارش روش سئو به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، پژوهشگران دریافته اند رشد مغز نوزادان زنان حاملگی كه آب انار می نوشند بسیار بهتر از سایرین است.
محققان دریافتند كه نوشیدن هشت اونس (۰.۲ لیتر) آب انار در روز سبب افزایش اتصال مغز نوزادانی كه با سرعت عادی در رحم رشد نمی كنند، می شود و این امر به این علت است كه آب انار حاوی ریز مغذی هایی به نام “پلی فنل” (polyphenol) است كه از سد خونی مغزی عبور كرده و از بروز بیماری های عصبی جلوگیری می كند.
پژوهشگران طی این مطالعه ۷۸ مادر را مورد بررسی قرار دادند و دریافتند نوزادان آنها از نظر بالینی بین هفته های ۲۴ و ۴۳ دارای محدودیت رشد داخل رحمی (IUGR) بودند. این اتفاق زمانی كه نوزادان با سرعت مورد نظر در رحم رشد نكنند، رخ می دهد.
شایع ترین علت مسئله جفت – كه اكسیژن و مواد مغذی را از راه بند ناف به كودك منتقل می كند- است چونكه وقتی این عضو به درستی عمل نكند، این اتفاق رخ می دهد. طی این اتفاق اگر كودك به اندازه كافی خون یا اكسیژن دریافت نكند، می تواند گرفتار مشكلات تنفسی، مشكلات قلبی و عروقی شده و این مشكلات هم صدمه جدی به مغز وارد می نماید.
اما ما طی این مطالعه دریافتیم مصرف آب انار از این مشكل جلوگیری می كند و به طرز قابل توجهی از مغز جنین هایی كه خیلی آهسته در رحم رشد می كنند، محافظت می كند.
آب انار حاوی پلی فنل و آنتی اكسیدان هایی است كه مغز را از بیماری های عصبی محافظت می كند. علاوه بر آن، رشد ماده سفید مغز نوزادانی كه مادرانشان آب انار می نوشند، بسیار بهتر است.
ماده سفید (White matter) یكی از بخش های سیستم عصبی مركزی است. سیستم عصبی مركزی از دو ناحیه ماده سفید و ماده خاكستری تشكیل شده است. این ماده بخش اصلی مغز و بخش سطحی نخاع را تشكیل می دهد و به صورت عمده از سلول های گلیال و آكسون های میلینه تشكیل شده است.
این آكسون ها پیام ها را از مخ به سایر بخش های سیستم عصبی منتقل می كنند. در ماده سفید بجز بافت چربی، مویرگها و عروق مشاهده می شوند. فسفولیپیدها در ماده سفید فراوانند.